Новини

"Панчев" ЕООД с нов магазин във град Варна

04.12.2017

Подчинявайки се на основното си мото: "По-близо и винаги в услуга на клиента!", през октомври 2017г., Панчев ЕООД откри своя нов магазин в град Варна. Търговският обект се намира на ул. " Уста Кольо Фичето" №25A - Западна промишлена зона, в непосредствена близост до "Ай Ви Сейлингс". В него клиентите на Фирмата могат да намерят широка изключителна и многообразна гама качествени крепежи, фиксатори и закрепващи елементи като: болтове, гайки, шайби, зегерки, винтове, федершайби, попнитове, шпилки, шпонки, планки, дюбели, анкери, скоби и много други консумативи за индустрията и строителството. Магазинът предлага също машини на утвърдени производители, първокачествени инструменти, свредла за метал и бетон, химически продукти като: силикон, различни видове, полиуритан, смазочни, контактни и уплътняващи спрейове, предпазни средства и др.
Благодарение на високото качество на предлаганите стоки и добрия сервиз, компанията присъства успешно на територията на цялата страна.

Честване една година "Магазин Кукленско шосе"- Пловдив

30.11.2017

През септември 2016 г., Панчев ЕООД откри своя нов магазин в град Пловдив. Търговският обект се намира на ул. "Кукленско шосе" №21 - Южна промишлена зона, в непосредствена близост до "Митница Пловдив". В него клиентите на фирма Панчев могат да намерят основните продукти, включващи широка гама от висококачествени крепежни изделия и елементи: болтове, гайки, шайби, зегерки, винтове, федершайби, попнитове, шпилки, шпонки, дюбели, анкери, скоби и мн. др. консумативи за индустрията и строителството. Магазина предлага също така машини на утвърдени производители, първокачествени инструменти, свредла за метал и бетон, химически продукти като: силикони-различни видове, полиуритани, смазочни, контактни и уплътнителни спрейове, предпазни средства и мн, др.

Подчинено на основното си мото: "По-близо и винаги в услуга на клиента!", Панчев ЕООД се стреми да разполага с магазини и дистрибутори в цялата страна. Днес благодарение на високото качество на предлаганата номенклатура и доброто обслужване, компанията присъства активно на територията на цялата страна.

Обновен магазин

13.07.2016
Панчев ЕООД откри разширения си и цялостно ремонтиран магазин в град Пловдив

През юли 2014 год. фирма Панчев ЕООД откри разширения си и цялостно ремонтиран магазин в град Пловдив. Търговският обект се намира на ул. „Карлъка“ №14, в непосредствена близост до магазин Маркита. В него, клиентите на фирма Панчев могат да намерят основните групи продукти предлагани от дружеството, като в това число се включва широк набор от висококачествени крепежни изделия и елементи, машини на утвърдени производители, първокачествени бои и довършителни материали в строителството. Обновеният магазин на фирмата разполага и с машина за тониране на бои и мазилки Caparol.

Панчев ЕООД разполага с още два търговски обекта в град Пловдив, както и със складови помещения и офиси в София и Перник. Днес, благодарение на добре развитата си дистрибуторска мрежа, високото качество на предлаганата номенклатура и изрядното обслужване на всички свои клиенти, дружеството присъства активно на територията на цялата страна.

X1 – Универсалният дюбел

13.07.2016
Фирма Панчев ЕООД представя на българския пазар революционния дюбел Х1 на един от водещите производители за скрепителни елементи в Европа – FriulsiderSpA, Италия. Характерно за новите дюбели е, че чрез динамичната си геометрия и изключителни качества,те отговарят изцяло на изискването за универсалност. Те се отличават с изключително тънък, сгъваем борд и прибиращи се странични пера, които осигуравят по-стабилно и качествено закрепване от това на предшестващите ги артикули. Х1 дюбелите са еднакво подходящи за монтаж във всяка основа и гарантират перфектна фиксация едновременно в плътни материали, в основи с кухини и в гипсокартон. Употребяват се както за проходен, така и за монтаж с предварително пробиване на отвор. Друго значимо преимущество на новия артикул е неговата оптимална съвместимост с всеки винт. По-конкретно, дюбелите Х1 се използват както с винтове за дърво, така и с винтове за талашит/ПДЧ/МДФ и метрични винтове.Това превръща новите дюбели в идеалното решение за широк набор от приложения.

Нови винтове за декинг и сайдинг от Friulsider SpA, Италия.

13.07.2016
Фирма Панчев ЕООД, в ролята си на основен представител на Friulsider SpA за България, предлага на своите клиенти новите винтове за подови покрития (декинг) и фасадни облицовки (сайдинг) – VPT. Дизайнът на новия артикул е изцяло съобразен с потребностите и изискванията на клиента, което гарантира бързо, лесно и качествено монтиране на дървената настилка. Силно заострения връх на VPT винта, в комбинация със специалната плавна стъпка на резбата му, позволяват на артикула умело да се врязва и в най-здравите повърхности,без да се раздува и разцепва дървесината.В същото време, обърнатата резба разположена непосредствено под главата на винта спомага за точната фиксация и значително по-здравото захващане в материала. Не на последно място,специфичната конусообразна глава на артикула е проектирана така, че да се скрие изцяло в дървената настилка. Винтовете VPT притежават повишена устойчивост на корозия. Към момента те се предлагат втри разновидности: маслено зелено (RAL6003), кафяво (RAL 8002) и неръждаема стомана(A4).

KEM-UP VINYLESTER вече със сертификат ETA CE по опция 1

13.07.2016
Панчев ЕООД има удоволствието да Ви уведоми, че химическият анкер KEM-UP VINYLESTER във версиите KEM-UP 941/ KEM-UP 942/ KEM-UP 943 е получил ETA CE сертификат по опция 1 за напукан бетон. Този документ гарантира максималното ниво на безопасност за закрепвания в напукан бетон и включва сертификат за пожароустойчивост (F120, посочени в ETA ) и антисеизмичност (C1). Заслужава си да се отбележи, че дейността по сертифициране на продуктите на Friulsider S.p.A не приключи с получаването на опция 1 за бетон. Наскоро нашият партньор ни предостави следните два сертификата:
 1. ETA-12-0543 Сертификат за употреба в зидария, в съответствие с ETAG 029
 2. ETA-12-0553 Сертификат за употреба с пост-инсталирани арматурни връзки
Съставът на смолата не се е променил, но към настоящия момента Friulsider S.p.A. преминава през процес на модификация, с цел тяхната смола да отговоря изцяло на регламента за опасни продукти и съответните указания за етикетиране. Този процес не е изцяло завършен и поради тази причина, продуктът, който се предлага на пазара в момента, съдържа все още признаци свързващи го със сертификата по опция 7. Съвсем скоро се очаква да приключи обновяването на етикетите в съответствие с новата регулаторна рамка (както за CPR-CPD, така и за частта свързана с безопасността). Ще Ви информираме веднага след като процесът на смяна на етикетите е изцяло завършен! Копие на сертификата може да бъде изтеглено от Интернет сайта на Friulsider S.p.A., www.friulsider.com Изисква се все повече при използването на армировка.

Проект „Здравословен труд за повишена производителност”

13.07.2016
ПРОЕКТ BG051PO001-2.3.03-0423 „Здравословен труд за повишена производителност” Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирано от Европейския социален фонд на Европейския съюз Панчев ЕООД спечели проект по схема "Безопасен труд" на ОП „Развитие на човешките ресурси“ На 20.06.2013г. Панчев ЕООД, сключи договор №ESF 2303-06-11012 с Агенцията по заетоста за изпълнението на едногодишен европейски проект „Здравословен труд за повишена производителност “ по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG 051PO001-2.3.03 “Безопасен труд”, по Приоритетна ос 2 от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013. Основната цел на проекта е да се подобрят условията на безопасност при работа на работещите в Панчев ЕООД, при спазване на нормите и изискванията на действащото законодателство. Реализацията на проекта ще допринесе за Усъвършенстване на организацията на трудовата дейност в предприятието с оглед на безопасността при работа. Предвидените дейности, заложени в проектното предложение са:
 1. Анализ на състоянието и проектиране на организацията на трудовата дейност.
 2. Закупуване на предпазни средства и специално работно облекло.
 3. Разработване, внедряване и сертифициране на Система за управление на здравето и безопасността при работа. BS OHSAS 18001:2007.
 4. Закупуване на ергономични столове.
 5. Информиране и публичност.
Инвестира във вашето бъдеще!

Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Панчев ЕООД носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или Агенция по заетосттa.

Панчев ЕООД предлага Декларация за експлоатация

13.07.2016
На 01.07.2013 год. влезнаха в сила нови правила за строителните продукти (CPR), които задължават производителите, дистрибуторите и вносителите опериращи на територията на Европейския съюз (ЕС) и Европейското икономическо пространство (ЕИП) да поставят CE маркировка на всички техни продукти, които се покриват от хармонизиран стандарт или Европейско техническо одобрение (ETA). Този знак демонстрира цялостно спазване на съответния стандарт при производството на даден продукт и гарантира свободното му движение на територията на ЕС и Европейската асоциация за свободна търговия (ЕАСТ).

Панчев ЕООД предлага решение за монтаж в съответствие с нов европейски стандарт за стоманени конструкции EN-15048

13.07.2016

През 1975 год. Комисията на Европейската Общност (СЕС) стартира работа по създаването на система от хармонизирани технически норми, Еврокодове, чиято цел бе да послужат първоначално като алтернатива на действащите правилници в отделните страни членки, а впоследствие да ги заменят. През 1989 год. СЕС прехвърли по-нататъшното разработване и публикуване на Еврокодове на Европейския Комитет по Стандартизация (CEN) и към 2007 год. те вече обхващаха десетки части (такива, които са утвърдени и се прилагат, и други, които са в процес на разработка).

Към момента, Еврокодовете са публикувани като 10 отделни европейски стандарта. Сред тях, поради разнообразието от стоманени конструкции, Еврокод 3 е с най-широк обхват. Той е регламентиран в EN 1993-1-8 и има конкретни изисквания спрямо монтажа на болтове и гайки. Еврокод 3 регулира и двата вида болтове/ гайки, за предварително напрегнати и ненапрегнати стоманени конструкции. Ненапрегнатите съединения трябва да отговарят на изискванията по EN 15048. От 01.07.2013 год. този стандарт бе въведен в повечето европейски страни. Тъй като голяма част от металните конструкции се сглобяват именно с предварително ненапрегнати съединения, Панчев ЕООДе Вашия надежден партньор за структурни болтове по EN 15048-1. Фирмата предлага крепежи отговарящи на всички изисквания на новия европейски стандарт!

Панчев ЕООД гарантира, че болтовете и гайките предлагани от нея ще бъдат доставяни в оригинални, неотваряни кутии, чиито етикети ще съдържат:

 • CE маркировка
 • Номер на партида
 • Съответствие с EN 15048-1
 • “SB” маркировка
 • Идентификационен номер на сертифициран орган и производител
 • Размери
 • Маркировка за клас на якост
 • Предназначение
 • Означение на болта (ISO 4014 или 4017 за болтове; и ISO 4032 за гайки)
 • Що се отнася до самите болтове и гайки, то те ще бъдат маркирани с:
 • Клас на якост
 • Идентификация на производителя